دیوار سبز (green wall)
مشاوره، طراحی و اجرای بام سبز و دیوار سبز
پردیس سازان یکتا، با بهره مندی از تجارب ارزنده و دانش به روز طراحی و اجرای انواع بام سبز و دیوار سبز در خدمت مخاطبین عزیز خود می باشد. در ادامه به مفاهیم اساسی موجود در این حیطه می پردازیم:
دیوار سبز شرکت پردیس سازان یکتا (PS Wall) یا دیوار زنده دیواری است که بخشی از آن و یا تمام آن دارای پوشش گیاهی است و مبتنی بر شرایط ممکن است در محیط داخل یا خارج از ساختمان نصب گردد و تکنیک ها و روش های مختلفی در ایجاد آنها وجود دارد. در عصر حاضر بشر بیش از گذشته به دنبال دست یافتن به زندگی راحت می باشد که این امر موجب وارد آمدن آسیب بسیاری به محیط زیست گردیده است. قطع درختان، تغییر کاربری زمین های کشاورزی، استفاده بی رویه از آب و استفاده از ابزار صنعتی و وسایل نقلیه موجب آلودگی محیط زیست و افزایش آلاینده های خطرناک گردیده است. از مزایای دیوار سبز می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
1- تصفیه هوای آلوده و ایجاد لطافت در محیط تنفسی؛
2- عملکرد عایق گونه در جداره ساختمان؛
3- ایجاد نماهای زیبا و چشم نواز؛
4- کاهش هزینه ساخت در مقایسه با سایر نماها؛
جزئیات اجرای دیوار سبز پردیس سازان یکتا (PS Wall)
عایق رطوبتی روی دیوار
این عایق که دارای ساختاری بر پایه سیمان است در محیط های با PH از 3 تا 11 دارای مقاومت می باشد.
سازه باربر
پوسته سبز ایجاد شده نیازمند سازه ایست که دارای دوام لازم در عین سبکی باشد. به همین لحاظ استفاده از پروفیل های توخالی با روکش گالوانیزه، نیازهای طرح را مرتفع می نمایند.
محیط کشت
محیط کشت در این سبک حاصل از نوع خاص ژئوتکستایل بافته نشده است (Non-woven textile) که علاوه بر دوام مناسب و مقاومت در محیطهای با PH از 3 تا 11 به راحتی نیز شکل پذیر می باشد.
تأسیسات مکانیکی
اجرای دیوار سبز مطابق با تکنولوژی های روز دنیا به همراه تمهیدات لازم جهت آبرسانی لازم و مستمر، از بخشهای مهم در این بخش می باشد که ضمن طراحی مناسب با هدف آبیاری به موقع و جلوگیری از مصرف بیش از اندازه آب، مناظر زیبایی را پدید می آورد.
تأسیسات برقی
یکی از تکنیک های موثر در جذب مخاطب در دیوارهای سبز، تلفیق نور و رنگ پردازی توسط نور در درون گیاهان است که به هنگام نصب قابل طراحی و اجرا می باشد.
خاک مناسب
خاک های مناسب جهت رسیدن به گیاه زیبا از نوع خاک های سبک می باشند که در ساختار کلی با خاکهای معمول تفاوت بسیار دارند و علاوه بر مغذی بودن از وزن بسیار کمی نیز برخوردارند.
گیاه
نکته قابل توجه دقت در انتخاب گیاهان مطابق با شرایط محیطی هر منطقه و عمق محیط کشت می باشد.
انواع دیوار سبز:
الف) دیوار سبز نسبی:
مشتمل بر گیاهان بالارونده بر روی دیوار که موجب آسیب به مصالح به همراه هزینه نگهداری بالا می باشد.
ب) نمای سبز دو پوسته:
مشتمل از پوسته سبز مستقل از دیوار است. این نوع دیوار خود به چند روش ایجاد می گردد که عبارتند از:
1- داربست های مدولار؛
2- سازه های شبکه ای؛
3- سیستم های کابلی؛
4- سیستم دیوار سبز هیدروپونیک؛
5- سیستم دیوار سبز با استفاده از نمد پلیمری (Belt green wall system)؛
بهره گیری از سیستم دیوار سبز بر پایه سازه سبک و ژئوتکستایل های پلی پروپیلن روشی سریع، اقتصادی و دارای عمر زیاد می باشد که این شرکت در طراحی، تهیه مصالح و اجرای آن ضمن بهره گیری از تجربه کافی و لازم خود در ساخت بام سبز، در این بخش گام نهاده و این گام، گامی نهادین و بزرگ در عرصه ساخت و ابداع PS wall بوده است.